Har du fått en servicesedel?

Med servicesedeln kan du köpa tjänster från InMedi för kunder i alla åldrar. I Österbottens välfärdsområde omfattar tjänster som kan köpas med servicesedel regelbundet och tillfälligt hemtjänst samt avlastning för vårdgivare. Även I Pirkanmaa välfärdsområde kan du få tillfällig hemtjänst för barnfamiljer och närståendevårdens avlastning med servicesedel.

Vad är en servicesedel?

Servicesedeln är ett beviljat åtagande av välfärdsområdet att ersätta kostnaderna för den tjänst som tillhandahålls av tjänsteproducenten upp till ett förutbestämt belopp. Med servicesedeln kan du få sådana social- och hälsovårdstjänster som välfärdsområdet är skyldiga att ordna för sina invånare.

Tjänsten som köps med servicesedeln är ett alternativ till den tjänst som tillhandahålls av välfärdsområdet. Välfärdsområdet beslutar om vilka tjänster som erbjuds med sedeln. Om en kund avböjer servicesedeln bör de hänvisas till andra arrangemangade tjänster.

Servicesedeln kan beviljas till alla som behöver social- och hälsovårdstjänster. För att få servicesedeln krävs att en representant för välfärdsområdets social- och hälsovård bedömer individens behov av tjänster. Du kan läsa mer om tjänstebidraget på Social- och hälsovårdsministeriets webbplats: https://stm.fi/tjanstebidrag.

Jag fick en servicesedel – hur beställer jag tjänsten?

Du kan beställa en tjänst från InMed genom att ringa oss. Våra sjukskötare kan berätta om våra tjänster direkt vid första kontakten. Du når oss på följande nummer:

Österbottens välfärdsområde: 050 382 9012
Pirkanmaa välfärdsområde: 050 382 7072.

Vid det första besöket fyller våra sjukskötare i serviceavtalet och informerar om våra tjänster. Samtidigt gör vi en individuell plan för att kunna betjäna och hjälpa dig på bästa möjliga sätt.

Hur fungerar faktureringen?

Det finns olika rutiner för kundens egenandel i de olika servicesedlar.

Till exempel, år 2024 är värdet på det tillfälliga hemtjänsttjänstesedeln i Österbottens välfärdsområde 29 €/h på vardagar. På kvällar och helger är värdet 34 €/h. Det tillfälliga tjänstebidraget kan beviljas för högst sex veckor. Om behovet av tjänsten fortsätter efter detta bestäms värdet av servicesedeln baserat på kundens inkomster.

Det finns ingen egenandel för tjänstebidraget som beviljas för att ordna närståendevårdens avlastning. Kunden kan köpa tjänster för hela beloppet av servicesedeln. Det vanligaste värdet på avlastningsservicesedeln är 378,57 €/månad. InMedis timpris för vardagstjänster är 48 €/h – så du kan köpa våra tjänster för nästan åtta timmar i månaden med servicesedeln.

Vi fakturerar våra tjänster månadsvis baserat på de timmar som faktiskt genomförts. Som bilaga till fakturan skickar vi en besöksrapport till dig. Vi drar av värdet av servicesedeln från dina kostnader innan vi skickar fakturan.

Ta kontakt!

Vaasa

Lotta
Ansvarig sjuksköterska, Vasa

Tampere

Minni
Ansvarig sjuksköterska, Tammerfors

Se även våra andra tjänster

För barn

Inga fler resor och väntan: Med InMedis hjälp kan små patienter återhämta sig i lugn och ro hemma! Du kan kalla vår barnsjukskötare med kort varsel.

För vuxna

InMedis mobila hälsoklinik tar specialistläkare och -sjukskötare direkt till där du är sjuk! Förutom hembesök betjänar vi även på våra lokala kliniker i centrala Vasa och Tammerfors.

För seniorer

InMedi tar med sjuksköterskor och geriatriker dit du är. Vi erbjuder även traditionella vårdtjänster. Vi bryr oss genuint om de äldre människornas välbefinnande.

Till samarbetspartners

Vi är en flexibel partner inom social- och hälsovårdstjänster för välfärdsområden, samt en partner inom offentlig välfärd.

Katso esittelyvideo!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Spela videoklipp
Referenser

Vad kunderna säger

Lycka är att ha professionell privat hemsjukvård i sådana här stunder. Nu sover den utmattade patienten i sin egen säng. För bara 3 minuter sedan tog hemsjukvårdaren deras labbprover. Ingen väntan, ingen påklädning, inga bilresor. Tack, InMedi.

Jag visste inte ens att sådan utmärkt service fanns tillgänglig. Efter min ryggoperation skulle jag inte ha orkat åka till hälsocentralen för att få stygnen borttagna. Det är underbart att en sjuksköterska kan komma hem till mig. Till det här priset skulle jag inte ens ha kunnat betala för en tur-och-retur taxi.

Tack för att du kom! Jag känner mig som en människa igen!

Toppenservice! Sjuksköterskan var hos vårt sjuka barn inom 10 minuter efter samtalet. Jag rekommenderar det starkt! :)

Influensavaccin

Skydda dig själv och dina nära från influensan – Ta influensavaccinet enkelt hos InMedi!

Du kan komma till InMedis kontor för att få ditt vaccin, eller boka en tid så kommer vi direkt hem till dig! Vi gör det enkelt och smidigt att vaccinera sig.