Fästingvaccinationer

På våren hoppar vi in i husbilen och reser runt i Österbotten och Södra Österbotten för att ge ”fästingvaccinationer” utan tidsbokning. Vi har vaccinerna redo, så du behöver bara komma förbi.

Med ”fästingvaccination” avser vi TBE-vaccinet, som skyddar mot fästingburen hjärninflammation. Det folkliga namnet ”fästingvaccin” kan vara missvisande, eftersom vaccinet inte skyddar mot fästingar själva eller andra sjukdomar som sprids av fästingar, som borrelia. TBE-vaccinet förhindrar inte heller fästingbett.

OBS! För att skyddet ska vara så bra som möjligt när fästingsäsongen börjar, är det bra att börja TBE-vaccinationsserien redan på vintern.

Grundvaccinationsserien består av tre doser. Den andra dosen rekommenderas att ges en månad efter den första sprutan, och den tredje 5-12 månader efter den andra dosen.

Efter detta förstärks skyddet var 3-5 år. Du kan läsa mer om TBE-vaccinet på: https://thl.fi/sv/web/infections-and-vaccinations/vaccines-a-o/tbe-vaccine

Vårens turnéschema publiceras i mars! Följ vår hemsida och Facebook-sida: https://www.facebook.com/inmedioy

Du kan också komma för att få TBE-vaccinet med tidsbokning på vår mottagning. Du kan boka tid på nummer 050 382 9012.

 

Ta kontakt!

Vaasa

Lotta
Ansvarig sjuksköterska, Vasa

Tampere

Minni
Ansvarig sjuksköterska, Tammerfors

Se även våra andra tjänster

För barn

Inga fler resor och väntan: Med InMedis hjälp kan små patienter återhämta sig i lugn och ro hemma! Du kan kalla vår barnsjukskötare med kort varsel.

För vuxna

InMedis mobila hälsoklinik tar specialistläkare och -sjukskötare direkt till där du är sjuk! Förutom hembesök betjänar vi även på våra lokala kliniker i centrala Vasa och Tammerfors.

För seniorer

InMedi tar med sjuksköterskor och geriatriker dit du är. Vi erbjuder även traditionella vårdtjänster. Vi bryr oss genuint om de äldre människornas välbefinnande.

Till samarbetspartners

Vi är en flexibel partner inom social- och hälsovårdstjänster för välfärdsområden, samt en partner inom offentlig välfärd.

Katso esittelyvideo!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Spela videoklipp
Referenser

Vad kunderna säger

Lycka är att ha professionell privat hemsjukvård i sådana här stunder. Nu sover den utmattade patienten i sin egen säng. För bara 3 minuter sedan tog hemsjukvårdaren deras labbprover. Ingen väntan, ingen påklädning, inga bilresor. Tack, InMedi.

Jag visste inte ens att sådan utmärkt service fanns tillgänglig. Efter min ryggoperation skulle jag inte ha orkat åka till hälsocentralen för att få stygnen borttagna. Det är underbart att en sjuksköterska kan komma hem till mig. Till det här priset skulle jag inte ens ha kunnat betala för en tur-och-retur taxi.

Tack för att du kom! Jag känner mig som en människa igen!

Toppenservice! Sjuksköterskan var hos vårt sjuka barn inom 10 minuter efter samtalet. Jag rekommenderar det starkt! :)

Influensavaccin

Skydda dig själv och dina nära från influensan – Ta influensavaccinet enkelt hos InMedi!

Du kan komma till InMedis kontor för att få ditt vaccin, eller boka en tid så kommer vi direkt hem till dig! Vi gör det enkelt och smidigt att vaccinera sig.